Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kulki mięsne

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso jeszcze raz zmielić maszynką, wymieszać z pozostałymi składnikami, odstawić

Kulki mięsne

Składniki:

Kulki mięsne

 

  • 50 dag zmielonego mięsa jagnięcego lub wołowiny
  • 3 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 2 roztrzepane jajka
  • 1 szkl tartej bułki
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kulki mięsne
Mięso jeszcze raz zmielić maszynką, wymieszać z pozostałymi składnikami, odstawić na 15 minut. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, smażyć 3-5 minut w rozgrzanym maśle lub oleju do zrumienienia ze wszystkich stron. Podawać na gorąco z ostrym sosem.