Sposób przygotowania:
Kulki mięsne
Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajo, wszystkie przyprawy i sezam.
Cebulę posiekać drobno, czosnek rozgnieść, a ser żółty zetrzeć na tarce z małymi oczkami, a następnie wszystkie składniki połączyć z mielonym mięsem i dobrze wyrobić, a na koniec przyprawić do smaku jeśli trzeba.
Następnie formować niewielkie kuleczki, lekko spłaszczać, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, aż będą złociste około 15 minut, zmniejszając stopniowo ogień podczas smażenia.
Cebulę posiekać drobno, czosnek rozgnieść, a ser żółty zetrzeć na tarce z małymi oczkami, a następnie wszystkie składniki połączyć z mielonym mięsem i dobrze wyrobić, a na koniec przyprawić do smaku jeśli trzeba.
Następnie formować niewielkie kuleczki, lekko spłaszczać, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, aż będą złociste około 15 minut, zmniejszając stopniowo ogień podczas smażenia.
wedith1
Sarenka
s-belata
iwi69
msewka
jovi
Dziękuję ogromnie za słowa uznania:)