Sposób przygotowania:
Kulki mięsne w sosie z czerwonym pieprzem
Mięso kroimy na małe kawałki i mielimy. Cebulę drobno siekamy, dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Szpinak smażymy na odrobinie oliwy z drobno posiekanym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy na małe kawałki. Z mięsa formujemy małe kulki, następnie spłaszczamy. Nakładamy szpinak, odrobinę sera, zlepiamy i formujemy kulki. Kulki zawijamy dokładnie folią aluminiową. Gotowe wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 30 minut. Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy czerwony pieprz i zalewamy winem. Gotujemy aż sos się zredukuje. Następnie dodajemy śmietanę, i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy - sos ma być gęsty i kremowy.Kulki mięsne wyciągamy z folii, układamy na talerzu i polewamy sosem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub pure. Kulki można udusić, lub upiec z piekarniku
marietta