Sposób przygotowania:
Kulki mięsne z jagnięciny
Zaczynamy od przygotowania chleba,który zalewamy wodą i mlekiem.Ilośc zależy od nas samych,chodzi o to,by chleb zmiękł.Gdy już bedzie miękki,odciskamy czystą dłonią chleb w taki sposób by był w miarę suchy i by dało się uformować kulę.Chleb dodajemy do mięsa,mieszamy.Teraz dodajemy jajko,posiekaną cebulkę,przeciśnięte ząbki czosnku i przyprawy.Wszystko mieszamy dlonią i z tak przygotowanej masy formujemy małe kulki które obtaczamy w bulce tartej.Na patelni rozgrzewamy oliwę,układamy kotleciki i smażymy do zrumienienia się z każdej strony.Pamiętamy by ogień nie był zbyt duży i by nasze kotleciki nie zrumieniły się zbyt szybko a środek nie był surowy.Podajemy z ziemniakami,frytkami,ryżem.Smacznego:)
Niuniaczka
superbaba4
evita0007
Netka
Ten sos miętowy kupuję w Lidlu (w UK),producent-Batts,nazwa angielska-Mint Sauce :)