Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kurczak chili

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

czasochłonne danie ale warte swojego smaku

Kurczak chili

Składniki:

Kurczak chili

 

  • 3 szklanki czerwonej fasoli
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka cebuli pokrojonej w kostkę
  • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
  • 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w kostkę
  • 12 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 4 szklanki ugotowanego i pokrojonego w kostkę kurczaka
  • 4 szklanki posiekanych pomidorów bez nasion
  • 1/2 szklanki pasty pomidorowej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżeczki papryki
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 1/4 łyżeczka chili

Sposób przygotowania:

Kurczak chili
moczyć fasole przez całą noc roztopić masło w dużym rondlu dodać warzywa obsmażyć aż będą kruche dodać kurczaka i wymieszać dodać pomidory pastę fasolę sól pieprz i przyprawy gotować na małym ogniu 50 minut podawać