Sposób przygotowania:
Kurczak na szpinaku z serowym sosem
Pierś z kurczaka myjemy, solimy, pieprzymy. Szpinak dokładnie płuczemy, rwiemy liście na kawałki. Do dużego garnka wkładamy łyżkę masła, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i szpinak. Gotujemy, aż liście stracą jędrność. Do małego rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy rozdrobnione sery i mieszamy. Listki bazylii siekamy. Kiedy sery się rozpuszczą, wsypujemy bazylię, mieszamy. Gotujemy jeszcze minutę. Sos jest gotowy. Rozgrzewamy patelnię grillową, wkładamy na nią dwie łyżki masła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Czekamy, aż masło się rozpuści i kładziemy kurczaka. Smażymy po około 5 min. z każdej strony. Na talerz kładziemy szpinak, na nim kurczaka, polewamy wszystko sosem i ozdabiamy listkami bazylii. Smacznego!