Sposób przygotowania:
Kurczak po wiedeńsku
Sprawionego kurczaka przekrajać na 4 części, odciąć grubą grzbietową kość i kolanka od udek. Dobrze każdą część zbić, natrzeć solą czosnkową lub naszpikować 2 ząbkami czosnku. Jajko rozbić jak na jajecznicę. Mięso obtaczać w mące, rozbitym jajku i tartej bułce. Przygotowane porcje mięsa kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz na dużej patelni. Smażyć na niezbyt silnym ogniu z każdej strony po 7-8 minut. Usmażone porcje ułożyć do rondla, do którego uprzednio włożyć kawałki masła, skropić wodą, przykryć, utrzymywać na niewielkim ogniu jeszcze 5 minut. W tym czasie rozetrzeć masło z rokpolem i posiekaną zieleniną. Z masy uformować kulki. Na każdej porcji kurczaka ułożyć kulkę z sera. Kurczaka podawać z frytkami i sałatką.