Sposób przygotowania:
Kurczak w brązowym sosie
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kurczaka kroimy w grubszą kostkę. Cebulę szklimy, po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę smażymy. następnie dodajemy kurczaka i smażymy razem aż do lekkiego zarumienienia kurczaka. Zalewamy całość bulionem, dodajemy sos sojowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu, listki laurowe i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 25 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w kilku łyżkach zimnej wody i dodajemy szybko mieszając. Całość ponownie zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Przed podaniem można wyłowić liście laurowe i ziarenka. Podajemy z ryżem i surówką, smacznego ;)
Polpal
marietta
Cukiereczek13
No właśnie, sosu zabrakło, a powinno być go 2 łyżki :) dziękuję za zwrócenie uwagi, zapomniałam wpisać ;)