Sposób przygotowania:
Kurczak z ananasem
1. Ryż wsyp do garnka, posól, wlej 3 szklanki wody. Gotuj około 20 minut pod przykryciem na małym ogniu, nie mieszając.
2. Kapustę poszatkuj. Zetrzyj do niej marchewki i jabłka. Wlej oliwę, połącz, przypraw ( ew. dodaj łyżkę majonezu ).
3. Pierś kurczaka pokrój na 4 kotlety. Rozbij, oprósz solą i pieprzem. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju z jednej strony. Odwróć ułóż plaster ananasa i sera. Przykryj, dosmaż. Na ryżu ułóż kawałki masła. Dodaj kotlety i surówkę. Posyp posiekanym koperkiem.
2. Kapustę poszatkuj. Zetrzyj do niej marchewki i jabłka. Wlej oliwę, połącz, przypraw ( ew. dodaj łyżkę majonezu ).
3. Pierś kurczaka pokrój na 4 kotlety. Rozbij, oprósz solą i pieprzem. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju z jednej strony. Odwróć ułóż plaster ananasa i sera. Przykryj, dosmaż. Na ryżu ułóż kawałki masła. Dodaj kotlety i surówkę. Posyp posiekanym koperkiem.