Sposób przygotowania:
Kurczak z cynamonem
Kurczaka natrzeć solą świeżo zmielonym pieprzem , podzielić na porcje.
Rozgrzać piekarnik do temp180-200 C. Wstawić kurczaka, piec do miękkości polewając uprzednio wykonanym sosem.
czosnek rozetrzeć z solą ,pomidory zanurzyć na krótko we wrzątku (nie gotować), przelać zimną wodą, obrać ze skórki, pokroić dodać sos sojowy, natkę z pietruszki , lubczyk, wino rosół, papryki, cukier, sól do smaku i cynamon. Wszystko zmiksować mikserem, powinien wyjść średnio gęsty sos. Gdyby był za gęsty należy rozcieńczyć go winem. Polewać pieczonego kurczaka
Podawać z makaronem i surówka z kapusty czerwonej.
Rozgrzać piekarnik do temp180-200 C. Wstawić kurczaka, piec do miękkości polewając uprzednio wykonanym sosem.
Sos
czosnek rozetrzeć z solą ,pomidory zanurzyć na krótko we wrzątku (nie gotować), przelać zimną wodą, obrać ze skórki, pokroić dodać sos sojowy, natkę z pietruszki , lubczyk, wino rosół, papryki, cukier, sól do smaku i cynamon. Wszystko zmiksować mikserem, powinien wyjść średnio gęsty sos. Gdyby był za gęsty należy rozcieńczyć go winem. Polewać pieczonego kurczaka
Podawać z makaronem i surówka z kapusty czerwonej.