Sposób przygotowania:
Kurczak z fasolką i pieczarkami
Nacieramy kurczaka przyprawami (przyp.do kurczaka,curry,tymianek ,pieprz) smarujemy blachę olejem ,na blachę wykładamy kurczaka na wierzch posypujemy kilkoma talarkami pora ,wstawiamy kurczaka do piekarnika na około 50min w temp. 170-200 st.
W międzyczasie wstawiamy naszą fasolkę gotujemy około 15 minut aż będzie wystarczająco miękka .
Na patelni rumienimy bułkę tartą dodając masło ,kiedy nasza bułka tarta się zarumieni zalewamy nią odsączoną fasolkę ,mieszamy.
Pieczarki kroimy w grubsze plastry ,wrzucamy na patelnię ,kroimy pora w talarki dorzucamy do pieczarek ,smażymy około 5 minut doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kiedy kurczak się upiecze możemy podawać do stołu ,dobrze smakuje z dodatkiem konserwowego ogórka.
Smacznego.
W międzyczasie wstawiamy naszą fasolkę gotujemy około 15 minut aż będzie wystarczająco miękka .
Na patelni rumienimy bułkę tartą dodając masło ,kiedy nasza bułka tarta się zarumieni zalewamy nią odsączoną fasolkę ,mieszamy.
Pieczarki kroimy w grubsze plastry ,wrzucamy na patelnię ,kroimy pora w talarki dorzucamy do pieczarek ,smażymy około 5 minut doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kiedy kurczak się upiecze możemy podawać do stołu ,dobrze smakuje z dodatkiem konserwowego ogórka.
Smacznego.