Sposób przygotowania:
Kurczakowe roladki
W naczyniu rozcieram masło z czosnkiem, pietruszką, skórką z cytryny i sokiem. Doprawiam masło solą i pieprzem, dzielę na 4 równe części i formuję wałeczki.
Zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na godzinę minimum.
Piersi rozbijam tłuczkiem na kotlety dosyć cienkie. Na każdej piersi układam wałeczek masła, kawałek sera i zwijam roladki, dokładnie podwijając końce. Spinam za pomocą wykałaczek.
Roladki dokładnie obtaczam w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na godzinę.
Rozgrzewam głęboki olej i smażę roladki do uzyskania złotego koloru.
Zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na godzinę minimum.
Piersi rozbijam tłuczkiem na kotlety dosyć cienkie. Na każdej piersi układam wałeczek masła, kawałek sera i zwijam roladki, dokładnie podwijając końce. Spinam za pomocą wykałaczek.
Roladki dokładnie obtaczam w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na godzinę.
Rozgrzewam głęboki olej i smażę roladki do uzyskania złotego koloru.