jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kurczakowo- pieczarkowe cannelloni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

To pyszny obiadek. Nawet moja córka była zachwycona nim!

Kurczakowo- pieczarkowe cannelloni

Składniki:

Kurczakowo- pieczarkowe cannelloni

 

  • Składniki:
  • Około 20 rurek cannelloni,
  • 1 duża, podwójna pierś z kurczaka (około 40 dag)
  • 0,5 kg pieczarek,
  • 1 marchew,
  • Pęczek natki pietruszki,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • Oregano,
  • Sól, pieprz,
  • Zioła prowansalskie,
  • Olej do smażenia,
  • Około 20 dag sera żółtego

 

  • Zalewa: 4-5 ząbków czosnku, 2 jajka, 300 ml jogurtu naturalnego,

 

Sposób przygotowania:

Kurczakowo- pieczarkowe cannelloni
Świeże mięso mielimy. Pokrojona w kostkę cebulę rumienimy. Dokładamy do niej mięso i smażymy. Doprawiamy mięso. Pieczarki kroimy w plasterki. W oddzielnym naczyniu smażymy na oleju do miękkości. Gotowe mięso i pieczarki łączymy. Połączone doprawiamy do smaku. Dokładamy startą na tarce marchew, pokrojoną natkę pietruszki oraz jajko. Dokładnie całoś mieszamy. Gotowym farszem napełniamy rurki. Cannelloni wykładamy na wysmarowanej masłem blaszce. Zalewamy go spoiwem i wstawimy do piekarnika na około 30 minut (190°C). (Składniki zalewy miksujemy. Czosnek najlepiej przecisnąć przez praskę ) Pod końcem posypujemy startym serem. Gotowe.