Sposób przygotowania:
Kutia
Pszenicę moczyć przez noc a następnie ugotować do miękkości.Odcedzić i dokładnie odsączyć. Mak gotować 30 min w mleku.Również dokładnie osączyć.Zemleć 3x na najdrobniejszym sitku maszynki.Połączyć z pszenicą i dodać pozostałe składniki, miód na końcu.Dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!
Śliweczka
halszka52
cherry
Henia
Ja wystraszona zawartością cukru od kilku lat nie robiłam. W tym roku, niech się dzieje co chce, robię.
Netka
Netka
Pozdrawiam
Henia
Smacznego i wesołych Świąt!
Henia
Ja Tobie również życzę Wesołych Świąt.Ciekawa jestem co zmieniłaś w sposobie wykonania.Pozdrawiam!
Netka
Heniu,uzylam niestety gotowej masy makowej,a poza tym pszenicy nie odcedzalam po ugotowaniu tylko polacylam pozostale skladniki razem z tym kleikiem:)Pozdrawiam
Netka