Sposób przygotowania:
Kwadratowe mini-pizze
Do miski wlać ciepłe mleko, dodać drożdże, wymieszać i odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z solą, wlać ciepłą wodę, drożdże i wyrabiać ciasto przez 10 minut. Włożyć do miski, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraty, ułożyć na przygotowanej blaszce i odłożyć na 10 minut. Gdy podrośnie posmarować ketchupem, oprószyć pieprzem i czosnkiem granulowanym i posypać połową utartego żółtego sera. Na ser ułożyć pokrojone w plasterki; cebulę, paprykę, kiełbasę i cukinię, posypać pozostałym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 220 stopni około 20 minut.