Natalavska

Natalavska

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Lasagna na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 450
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jednogarnkowa lasagna to pyszne połączenie makaronu, białej fasoli, mleka kokosowego, przypraw i świeżych warzyw. Całość wzbogacona o bazylię, tymianek, kurkumę i szpinak, podana z aromatycznymi pomidorami. Lekka i pełna smaku!

Lasagna na zielono

Składniki:

Lasagna na zielono

 

Sposób przygotowania:

Lasagna na zielono
1. Na 15 minut i 190° wrzucamy pomidora pokrojonego w łódeczki z oliwą do piekarnika
2. Kroimy cebulę w półksiężyce, przepuszczamy przez prasę czosnek
3. Kroimy cukinię na 4, łamiemy makaron nieregularnie, zalewamy mlekiem, dodajemy przyprawy
4. Gotujemy 15 minut na patelni lub w garnku i podajemy z pomidorami