Sposób przygotowania:
Lasagne po meksykańsku
Zagotować dużą ilość wody posolić ją i dodać 2łyżki oleju,wrzucać pojedynczo płaty makaronu i gotować ok.8min.Wyjąć i posmarować je olejem.Obrane marchewki,czosnek,cebule i papryki drobno pokroić.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,usmażyć pokrojony boczek.Cebulę i czosnek wymieszać z mięsem mielonym,przyprawić przyprawą do mięsa mielonego,solą,pieprzem i chili,dodać do boczku,połączyć z pozostałymi warzywami i odsączoną czerwoną fasolą,poddusić.
Jogurt naturalny zmiksować z przecierem pomidorowym,jajkami i mąką,doprawić solą.Żaroodporne naczynie wysmarować olejem,układać w nim na przemian:płat makaronu i mięso z warzywami i sos.Śmietanę wymieszać z jajkiem i serem żółtym,polać wierzch którym powinien być płat makaronu.Zapiekać w 200"C ok.30min.
Jogurt naturalny zmiksować z przecierem pomidorowym,jajkami i mąką,doprawić solą.Żaroodporne naczynie wysmarować olejem,układać w nim na przemian:płat makaronu i mięso z warzywami i sos.Śmietanę wymieszać z jajkiem i serem żółtym,polać wierzch którym powinien być płat makaronu.Zapiekać w 200"C ok.30min.
góralka
luna
Jojo
Sarenka
kinga