Sposób przygotowania:
lasagne warzywne z pasztecikami
Szpinak mrożony przygotować jak na opakowaniu. Dodać obrany i wyciśnięty ząbek czosnku. Doprawić solą, pieprzem. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na dość grubej tarce, następnie skropić sokiem cytrynowym. Poddusić na maśle, osolić i popieprzyć. Resztę masła rozpuścić w garnku, dodać mąkę i sporządzić zasmażkę. Powoli mieszając dodawać mleko. Po 15 minutach (na małym ogniu) dodać ser by się stopił. Płaty lasagne ugotować. W natłuszczonej formie ułożyć warstwę lasagne, następnie cienką warstwę pasztecików, na niej rozdzielić równomiernie połowę marchwi, zalać warstwą sosu i pokryć ponownie lasagne. Wyłożyć szpinak, zalać sosem i układać w tej kolejności aż do zużycia wszystkich składników tak by ostatnia warstwa składała się z płatów lasagne polanych resztką sosu. Zapiekać ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni .