Sposób przygotowania:
Lasagne z kurczakiem 7
Pierś kurczaka pokroiłam w paseczki. Doprawiłam przyprawą do grilla, solą i pieprzem. Zeszkliłam na patelni na odrobinie oleju. Wyjęłam. Na patelni na tłuszczu podsmażyłam posiekaną cebulę i czosnek. Dodałam rozmrożony szpinak. Chwilę poddusiłam, doprawiłam solą i pieprzem. Z masła i mąki przygotowałam jasną zasmażkę. Zlałam mlekiem i energicznie wymieszałam. Sos beszamelowy doprawiłam solą. Gotowałam 15 minut. Przed końcem gotowania dodałam śmietanę. Na dno naczynia wlałam odrobinę sosu i zakryłam go kilkoma płatami lasagne. Następnie wykładałam warstwy mięsa, sera mozzarella i szpinaku. Ostatnią warstwę powinno tworzyć płat lasagne i resztę sosu. Wyłożyłam kawałki pomidorów i piekłam ok 40 minut w 180.s.c