Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Lazania ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso podsmażamy z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem. Zamrożony szpinak rozmrażamy go na ogniu i dusimy. Dodajemy do niego czosnek i ser fet

Lazania ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lazania ze szpinakiem

 

  • ½ opakowania makaronu na lazanie ja użyłem TAKIEGO
  • ½kg mięsa mielonego wołowego
  • cebula
  • czosnek
  • paczka szpinaku mrożonego
  • ser feta
  • ½ opakowania warzyw na patelnie
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Lazania ze szpinakiem
Mięso podsmażamy z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem. Zamrożony szpinak rozmrażamy go na ogniu i dusimy. Dodajemy do niego czosnek i ser feta. Warzywa na patelnię dusimy i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy na pół twardo Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym warstwowo przygotowane składniki aż do wykorzystania wszystkich produktów. Zaczynając od makaronu i kończąc na makaronie. Na koniec Całość polewamy sosem beszamelowym.
Lazania ze szpinakiem
Zamrożony szpinak rozmrażamy na ogniu i dusimy dodając na koniec ser feta
Lazania ze szpinakiem
Warstwowo nukładamy składniki zaczynając od mięsa, szpinaku, ważyw, ponownie szpinak i na koniec mięso