Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe ze śliwką i grzybami
Piersi umyć,wytrzeć recznikiem papierowym,lekko rozbić,posolić,posypać pieprzem. Śliwki włożyć do garnka,zalać na 5 min wrzącą wodą,odcedzić,czosnek przecisnąć przez praskę,lekko posolić wymieszać. Każdy kawałek mięsa,posmarować czosnkiem,ułożyć po 3-4 śliwki,zwinąć. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła roślinnego,układać roladki zwinięciem do dołu(niczym nie spinać,roladki się nie rozwiną) na złoty kolor ,przewracając 2 razy na każdą stronę,usmażone wyjąć na talerz. Na tłuszcz po roladkach,wrzucić pokrojoną cebulę, zeszklić,dodać grzyby,pokrojone suszone śliwki, smażyć wszystko 10 min,posolić,posypać pieprzem. Włożyć na wierzch roladki,dusić wszystko jeszcze około 10 min na małym ogniu. Smacznego.
misia53
msewka
Elegancka pychota
iwi69
o wlasnie podzielam zdanie .
anullka7
Fakt że smakuje super:)