Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Leczo powinno być pikantne. Podawać z ryżem.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 3 średnie papryki (żółta czerwona i zielona)
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dkg pieczarek pokroić w kostkę
  • 1 średnia cebula
  • 2 pomidory sparzone i obrane ze skórki
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • 20 dkg kiełbasy swojskiej
  • przyprawa do kuchni włoskiej
  • papryka ostra
  • oregano

Sposób przygotowania:

Leczo
Na początek chwilkę poddusić boczek z kiełbaską i cebulką a potem stopniowo dodawać pozostałe pokrojone wcześniej składniki. Potrawę należy przez cały czas dusić pod przykryciem. Na koniec dodać przyprawy do smaku. Uwaga nie należy za mocno rozgotować papryki. Leczo powinno być pikantne. Podawać z ryżem.