Odjazdowa Babcia

Odjazdowa Babcia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Leczo Babci Grazyny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonaly jednodaniowy obiad

Leczo Babci Grazyny

Składniki:

Leczo Babci Grazyny

 

  • 3 duze cebule
  • 3 papryki (moga byc mieszane - kolorowe)
  • 9 sporych pieczarek
  • 2 baklazany
  • 2 duze cukinie albo squasz
  • 5 duzych pomidorow
  • 1 nieduza puszka sosu pomidorowego
  • 1 lyzeczka herbaciana Grazyny esencji kreolskiej
  • sol i kolorowy swiezo zmielony pieprz do smaku
  • 1/2 szkl oliwy z oliwek
  • 1/2 szkl wody
  • 1/2 kg kielbasy
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • garsc posiekanej zielonej pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Leczo Babci Grazyny
Wszystkie warzywa wymyc, obrac i pokroic w bardzo duza kostke, rowniez kielbase. Cebule i pieczarki w bardzo grube paski. Na patelni rozgrzac oliwe i obsmazyc na brazowo kielbase, cebule i pieczarki. Przelozyc wraz z tluszczem do glebokiego rondla, dodac wszystkie przprawy, podlac woda i dusic na malym ogniu wraz z wszystkimi warzywami okolo 15 min nie mieszajac za czesto. Kiedy warzywa miekkie dodac sos pomidorowy, wymieszac, zagotowac i natychmiast wylaczyc gaz. Posypac po wierzchu posiekana zielona pietruszka.Podawac na goraco na ryzu albo makaronie. Ja uwielbiam ten szybki letni obiad.