basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Leczo cukiniowo-paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest znakomita potrawą, smaczną, aromatyczną.Podaję ją z pieczywem.

Leczo cukiniowo-paprykowe

Składniki:

Leczo cukiniowo-paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Leczo cukiniowo-paprykowe
Boczek chudy kroję cienkie paseczki, przetapiam,dodając pokrojoną w kostkę wieprzowinę, cebulę pokrojoną w półksiężyce, duszę pod przykryciem do miękkości mięsa. Między czasie przygotowuję warzywa.Cukinie, papryki, pomidory płuczę, odsączam. Paprykę i cukinię kroję w paseczki, a pomidory w talarki. Gdy mięso jest już miękkie, dodaję do niego pokrojone warzywa, kiełbasę pokrojoną w paseczki, przyprawiam przyprawami do smaku.Leczo duszę do miękkości .Życzę smacznego.