Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Leczo rodem z Francji - ratatouille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podaje się z ryżem, makaronem lub bagietką. Warzywa nie mają być za miękkie!

Leczo rodem z Francji - ratatouille

Składniki:

Leczo rodem z Francji - ratatouille

 

Sposób przygotowania:

Leczo rodem z Francji - ratatouille
Cebulę pokroić w cienkie plasterki, oczyszczoną z nasion paprykę, bakłażan, cukinię - w cienkie paski, pomidory obrać ze skórki i poćwiartować. Cebulę lekko podsmażyć na oleju, dodać paprykę, bakłażana i cukinię, dusić do półmiękkości, dodać pomidory, rozgnieciony czosnek i przyprawy, na koniec dolać wino i gotować, aż wyparuje.