Sposób przygotowania:
Legumina orzechowa przekładana
Zółtka utrzeć z cukrem i skórką cytrynową.
Z białek ubić sztywną pianę i dodać ją na przemian z orzechami do utartych żółtek.
Mieszać lekko i delikatnie.
Dużą formę posmarować masłem, wysypać tartą bułką i wyłożyć masę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku.
Ostudzić.
Przekroić na dwie części.
Śmietanę ubić trzepaczką, dodać stopniowo cukier puder i kakao. Gotową masę wyłożyć na jedną część ciasta, zostawiając kilka łyżek do dekoracji.
Drugą część wyłożyć na masę.
Całość udekorować resztą masy i wiśniami z alkoholu.
Z białek ubić sztywną pianę i dodać ją na przemian z orzechami do utartych żółtek.
Mieszać lekko i delikatnie.
Dużą formę posmarować masłem, wysypać tartą bułką i wyłożyć masę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku.
Ostudzić.
Przekroić na dwie części.
Śmietanę ubić trzepaczką, dodać stopniowo cukier puder i kakao. Gotową masę wyłożyć na jedną część ciasta, zostawiając kilka łyżek do dekoracji.
Drugą część wyłożyć na masę.
Całość udekorować resztą masy i wiśniami z alkoholu.