Gabi99

Gabi99

Kucharz
[Przepisów: 11]

Leon

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciasto na każdą okazję.Pyszne kolorowe

Leon

Składniki:

Leon

 

 

 

 

  • krem jabłkowy
  • jabłka 1 kg
  • cukier 1 szkl

Sposób przygotowania:

Leon
Ugotować budyń utrzeć margarynędodac budyń.Krem podzielić na 4 części. Krem z jabłek:Jabłka gotować do miękkości(1 kg jabłek +1 szkl cukru) Galaretki czerwona i zielona rozpuścic osobno w 1/2 szklanki goracej wody Jabłka podzielić na dwie części,do jednej dodac żółtą a do drugiej czerwoną galaretkę. Przełożenie:placek miodowy-krem budyniowy-krem jabłkowy czerwony-krem budyniowy-biszkopt-krem budyniowy-krem jabłkowy żółty-krem budyniowy-placek miodowy Udekorowac według uznania.Ja robię więcej masy budyniowej i smaruje cały placek łacznie z bokami.na koniec obsypuję wiórkami kokosowymi.Smacznego.