Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Leśne drożdżówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne drożdżówki z owocami leśnymi.

Leśne drożdżówki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leśne drożdżówki

 

Sposób przygotowania:

Leśne drożdżówki
Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy pokruszone drożdże, jajka, cukry oraz sól. Mieszamy. Następnie przesiewamy po troszeczku mąki. Wlewamy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Wyrabiamy łyżką ciasto, do momentu aż na cieście pojawią się pęcherze. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Z masła, cukru i mąki zagniatamy kruszonkę. Z wyrośniętego ciasta formujemy okrągłe placuszki, robimy niewielkie wgłębienie. Na każdy placuszek nakładamy owoce. Oprószamy cukrem waniliowym i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temp. 160 stopni około 45-50 minut.
Leśne drożdżówki
Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy pokruszone drożdże, jajka, cukry oraz sól. Mieszamy. Następnie przesiewamy po troszeczku mąki. Wlewamy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Wyrabiamy łyżką ciasto, do momentu aż na cieście pojawią się pęcherze. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Leśne drożdżówki
Z masła, cukru i mąki zagniatamy kruszonkę. Z wyrośniętego ciasta formujemy okrągłe placuszki, robimy niewielkie wgłębienie.
Leśne drożdżówki
Na każdy placuszek nakładamy owoce. Oprószamy cukrem waniliowym i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temp. 160 stopni około 45-50 minut.