Sposób przygotowania:
Łosoś na parze z wiosenną sałatką
Dzwonka świeżego łososia opłukać pod bieżącą wodą osuszyć ręcznikiem papierowym,oprószyć z każdej strony pieprzem cytrynowym,oraz przyprawą do ryby skropić równomiernie sokiem z cytryny,odstawić na 15 minut. Po tym czasie dzwonka ułożyć w parowarze lub nakładce do garnka przeznaczonego do gotowania na parze,na każdym dzwonku ułożyć równomiernie paski schłodzonego masła,oraz listki świeżego majeranku.Przykryć naczynie i gotować na parze 20 minut. Sałatka: Mieszankę sałat przełożyć do miski,dodać pokrojonego na kawałki pomidora oraz ogórka dodać pokrojoną na małe paseczki paprykę oraz osączony z zalewy groszek wymieszać.Sałatkę posypać sezamem. Oliwę połączyć z octem musztardą oraz miodem dodać sól do smaku i pieprz kolorowy,dokładnie utrzeć sos.Polać sałatkę i wymieszać. Łososia ułożyć delikatnie na talerzu .Podawać z sałatką. Smacznego!