madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Łosoś pieczony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne różowe mięsko pycha

Łosoś pieczony Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś pieczony

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony
W miseczce mieszamy sos sojowy z miodem, sokiem wyciśniętym z limonki, obranym czosnkiem przeciśniętym przez praskę, bardzo drobno posiekaną papryczkę, oraz oliwę, na sam koniec dodajemy posiekana kolendrę oraz odrobinę soli. W tak przygotowanej marynacie obtaczamy świeże płaty łososia i odstawiamy do lodówki na około 15 minut.Po tym czasie mięso ryby wyciągamy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika, a następnie obsmażamy na patelni ( najlepsza jest grillowa, ale ja takiej nie posiadam można użyć zwykłej). Blaszkę wykładamy papierem śniadaniowym i skrapiamy oliwą z oliwek, układamy na nim rybę i pieczemy przez około 5 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy polane reszta marynaty z dodatkiem ulubionej sałatki.
Łosoś pieczony
Z podanych składników przygotowujemy marynatę
Łosoś pieczony
Obtaczamy w marynacie łososia i wkładamy do lodówki na 15 min
Łosoś pieczony
Rybę układamy na blaszce wyłożonej papierem

Tagi:

sosy