ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Łosoś w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny łosoś na wigilijnym stole.

Łosoś w galarecie

Składniki:

Łosoś w galarecie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w galarecie
Z łososia wyjmujemy ości i kroimy w dogodne dla nas kawałki. (Nie zdejmujemy skóry. Jeżeli nam przeszkadza zdejmujemy ją dopiero przed ułożeniem na talerz.) Oprószamy kawałki łososia solą, skrapiamy sokiem z cytryny, układamy w garnku z wkładem do gotowania na parze, gotujemy około 10-14 minut Gotujemy wywar warzywny, odcedzamy i doprawiamy do smaku i rozpuszczamy w nim żelatynę. Na półmisku układamy ugotowanego na parze łososia i zalewamy tężejąca galaretą warzywną. Dekorujemy zgodnie z upodobaniami.