misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Łosoś z pieprzową skorupką i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

polecam, zdrowe i smaczne danie z łososia....

Łosoś z pieprzową skorupką i szpinakiem

Składniki:

Łosoś z pieprzową skorupką i szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z pieprzową skorupką i szpinakiem
Szpinak oczyścić, przebrać, ściąć zgrubienia, liście rozdrobnić.
Czosnek obrać, posiekać. Masło rozgrzać, zeszklić na nim czosnek, dodać wilgotny szpinak, lekko posolić, dusić 3 minuty pod przykryciem, na średnim ogniu. Marynowany pieprz rozgnieść.
Filet z łososia lekko posolić, posmarować z jednej strony rozgniecionym pieprzem, mocno przycisnąć. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim łososia 4-5 minut. Następnie odwrócić, smażyć kolejne 4-5 minut. Podawać ze szpinakiem.

Tagi:

szpinak