Sposób przygotowania:
Łosoś z pieprzową skorupką i szpinakiem
Szpinak oczyścić, przebrać, ściąć zgrubienia, liście rozdrobnić.
Czosnek obrać, posiekać. Masło rozgrzać, zeszklić na nim czosnek, dodać wilgotny szpinak, lekko posolić, dusić 3 minuty pod przykryciem, na średnim ogniu. Marynowany pieprz rozgnieść.
Filet z łososia lekko posolić, posmarować z jednej strony rozgniecionym pieprzem, mocno przycisnąć. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim łososia 4-5 minut. Następnie odwrócić, smażyć kolejne 4-5 minut. Podawać ze szpinakiem.
Czosnek obrać, posiekać. Masło rozgrzać, zeszklić na nim czosnek, dodać wilgotny szpinak, lekko posolić, dusić 3 minuty pod przykryciem, na średnim ogniu. Marynowany pieprz rozgnieść.
Filet z łososia lekko posolić, posmarować z jednej strony rozgniecionym pieprzem, mocno przycisnąć. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim łososia 4-5 minut. Następnie odwrócić, smażyć kolejne 4-5 minut. Podawać ze szpinakiem.