Sposób przygotowania:
Łowicka fregata Eli
Kurczaka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.Wymieszać razem olej,sos sojowy,sos chilli,sok cytrynowy,paprykę słodką i ostrą,czosnek,sól i pieprz.Marynatą zalać kurczaka,wymieszać i włożyć do lodówki na 3 godziny.Cebulę posiekać,paprykę pokroić w paseczki,marchewkę i seler w krążki.Marchewkę zalać wrzątkiem,posolić,gotować 5 minut i odcedzić.Mięso wyjąć z lodówki,usmażyć na rozgrzanej patelni i odłożyć na miskę.Na patelnię po smażeniu włożyć cebulę,seler,paprykę,marchewkę i smażyć chwilę.Dodać mięso i jeszcze razem smażyć,aż wszystko będzie miękkie.Do kurczaka z warzywami dodać sos pieczarkowy Łowicz i jeszcze chwilę razem smażyć.Kostki rosołowe rozpuścić w litrze wrzącej wody.Bulionem zalać makaron (jeżeli nie będzie przykryty bulionem to dolać wrzącej wody),przykryć i zostawić na 5 minut.Makaron odcedzić,przelać zimną wodą i odsączyć.Z cykorii zdjąć kilka dużych liści.Z sera wykroić trójkątne żagle.Na talerzach rozłożyć makaron.Z liści cykorii zrobić łódki i położyć na makaronie.Do cykoriowych łódek nałożyć kurczaka z warzywami i sosem.Na patyczki nadziać serowe żagle i wbić do łódek.Całość ozdobić listkami pietruszki.Smacznego!
misia14
jaNina
dusia30
Natala1210
luna
caroline1983
gosiczek821
margolata
Ma-Gosia