eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Majonezowe śledzie Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam majonezowe śledzie z ogórkami kiszonymi, cebulką i odrobiną kwaśnej śmietany. Do śledzi dodałam ziele angielskie i liście laurowe.

Majonezowe śledzie Eli

Składniki:

Majonezowe śledzie Eli

śledzie

pozostałe składniki

dodatki

  • 5 łyżek majonezu
  • 1 duża łyżka kwaśnej śmietany

przyprawy

Sposób przygotowania:

Majonezowe śledzie Eli

przygotowanie śledzi

Majonezowe śledzie Eli
Śledzie wymoczyć, odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Płaty śledziowe zalać wodą i wymoczyć. Wymoczone śledzie odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

przygotowanie śledzi cd

Majonezowe śledzie Eli
Wymoczone płaty śledziowe pokroić w paski.

Wymoczone śledzie pokroić w dwu centymetrowe paski.

przygotowanie pozostałych składników

Majonezowe śledzie Eli
Pokroić w kostkę ogórki kiszone ze skórką.

Ogórki kiszone ze skórką pokroić w kostkę.

przygotowanie pozostałych składników cd

Majonezowe śledzie Eli
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie pozostałych składników cd

Majonezowe śledzie Eli

Przygotować majonez i kwaśną śmietanę.

przygotowanie majonezowych śledzi

Majonezowe śledzie Eli

Do miski włożyć śledzie, ogórki kiszone, cebulę, majonez i śmietanę. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i pieprz do smaku.

Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć śledzie do pojemnika i włożyć do lodówki na 24 godziny, żeby składniki się przegryzły.

Smacznego!


Tagi:

śledzie