Sposób przygotowania:
Majonezowe śledzie Eliprzygotowanie śledzi
Płaty śledziowe zalać wodą i wymoczyć. Wymoczone śledzie odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie śledzi cd
Wymoczone śledzie pokroić w dwu centymetrowe paski.
przygotowanie pozostałych składników
Ogórki kiszone ze skórką pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Przygotować majonez i kwaśną śmietanę.
przygotowanie majonezowych śledzi
Do miski włożyć śledzie, ogórki kiszone, cebulę, majonez i śmietanę. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć śledzie do pojemnika i włożyć do lodówki na 24 godziny, żeby składniki się przegryzły.
Smacznego!
gusia1000