Sposób przygotowania:
Makaron cannelloni zapiekany
Mięso mielone obsmażyć na oliwie,dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę.Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach,dodać do mięsa ,smażyć około10 min aż wyparuje woda,posolić posypać pieprzem,dodać przeciśnięty czosnek oregano,dusić jeszcze 5 min. Makaron obgotować około 7 min,zalać zimną wodą i odcedzić. Nadziewać farszem,układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek,ułożyć ścisło. Sok wlać do rondla dodać przyprawy,wrzucić pozostały farsz (jeżeli nam został)zagotować. Zalać sosem pomidorowym,posypać startym żółtym serem.
roszponka1234
Sarenka
maniek_4_26@o2.pl
Anulka jak zwykle trafiona potrawa, moja siostra też robi podobny ,niebo w gębie:)
kinga
msewka
zapewniam Cię,że łatwiej go napełnić farszem i na pewno będzie miękki po przyrządzeniu.
anullka7
Często nie gotuje makaronu:) a ten podgotowałam chwilkę,chciałam zobaczyć jak wygodniej,podgotowany też się dobrze napełniał,bo gotowałam krótko i był prawie twardy.
msewka
shemhamforash