Sposób przygotowania:
Makaron z potrawką warzywno-mięsną
Cebulę i seler drobno siekamy, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na dużej patelni podgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy pokrojone warzywa i smażymy je mieszając ciągle aż się nie zarumienią (3-5 minut). Po tym czasie dodajemy mielone mięso, solimy i pieprzymy je na patelni i smażąc je rozdrabniamy je drewnianą łyżką na małe kawałeczki. Gdy mięso nie będzie już różowe, wlewamy pomidory, solimy jeszcze odrobinę, dolewamy śmietanki UHT i w razie potrzeby pół szklanki wody. Mieszamy wszystko dokładnie, przykrywamy pokrywką i dusimy około 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i trzymamy potrawkę na ogniu aż do momentu kiedy cała zbędna woda odparuje. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron podlewamy powstałą potrawką, na wierzch możemy położyć starty parmezan. Smacznego!