A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Makaron z pulpetami z mięsa indyczego

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

obiad szybki i prosty,a jednocześnie zdrowy

Makaron z pulpetami z mięsa indyczego

Składniki:

Makaron z pulpetami z mięsa indyczego

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pulpetami z mięsa indyczego
Z mięsa,jaja,bułki tartej,przypraw(pieprz ziołowy,przyprawa do mięsa,vegeta) wyrabiamy masę mięsną i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.W garnczku rozpuszczamy kostkę mięsną,dodajemy ziele i liść laurowy,włoszczyznę,do wrzątku wrzucamy pulpeciki i dodajemy zieleninę. Gotujemy jakieś 15 minut,następnie dodajemy rozmieszaną w śmietanie mąkę i wyłączamy.Wstawiamy wodę na makaron.Gotujemy w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.Podajemy z pomidorkiem,z dodatkiem cebulki.Smacznego.