Sposób przygotowania:
Makaron z pulpetami z mięsa indyczego
Z mięsa,jaja,bułki tartej,przypraw(pieprz ziołowy,przyprawa do mięsa,vegeta) wyrabiamy masę mięsną i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.W garnczku rozpuszczamy kostkę mięsną,dodajemy ziele i liść laurowy,włoszczyznę,do wrzątku wrzucamy pulpeciki i dodajemy zieleninę. Gotujemy jakieś 15 minut,następnie dodajemy rozmieszaną w śmietanie mąkę i wyłączamy.Wstawiamy wodę na makaron.Gotujemy w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.Podajemy z pomidorkiem,z dodatkiem cebulki.Smacznego.
aannee
A.B.
oczywiście i sos i mięso i przyprawy,co komu pasuje,ja myślę,że przepisy to ma być inspiracja do innych pomysłów i potyczek kulinarnych
Anula
Jojo
A.B.
to ser ;-)))