Sposób przygotowania:
Makaronowa sałatka na ciepło z jajkiem i boczkiem
W woku podsmażamy marchew i ogórek pokrojone w wąskie słupki (na użyłam specjalnej obieraczki z ząbkami). Kluski przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzamy i dodajemy do warzyw. Wszystko zalewamy sosem powstałym z wymienionych u góry składników i chwilę razem smażymy. Zestawiamy woka z ognia i dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, z których wcześniej usunęliśmy gniazdo nasienne. Na osobnej patelni podsmażamy boczek na chrupko bez dodawania oleju. Następnie układamy go na papierze, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, a na tej samej patelni smażymy jajka na sadzone. Na talerzach układamy porcje klusek z warzywami, na każdej z nich kładziemy 4 plastry boczku na krzyż, a na wierzchu jajko sadzone. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.