s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Makowiec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Moje ulubione ciasto:-)

Makowiec

Składniki:

Makowiec

 

 

Sposób przygotowania:

Makowiec
1.Drożdże rozpuścić z cukrem oraz mlekiem i odstawić na około 15 minut.
2.Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto dodając na koniec rozpuszczone masło, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
3.Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować placki, najlepiej na pergaminie. Nałożyć masę makową, zawinąć ciasto.
4.Piec w temperaturze 180-200 °C przez około 30-40 minut.
5.Z cukru pudru, śmietany i soku z cytryny przyrządzić lukier, który nakładamy na letnie ciasto.