Sposób przygotowania:
Makowiec cieście cytrynowym
margaryne ucieramy z cukrem i żółkami do czasu az 'zbieleją', nastepnie dodajemy aromat i mąke wymieszana z proszkiem, na koncu ubijamy na sztywna piane z bialek i pomalu mieszamy.
mak gotujemy i przepuszczamy dwukrotnie przez maszynke, dodajemy rozpuszczone z miodem maslo, jajko, cukier i bakalie. dokladnie mieszamy.
ciasto dzielimy na 2 czesci, jedna wykladamy na blache, na to rozprowadzamy przygotowany mak, kladziemy drugą warstwe ciasta. Pieczemy ok 45 minut
mak gotujemy i przepuszczamy dwukrotnie przez maszynke, dodajemy rozpuszczone z miodem maslo, jajko, cukier i bakalie. dokladnie mieszamy.
ciasto dzielimy na 2 czesci, jedna wykladamy na blache, na to rozprowadzamy przygotowany mak, kladziemy drugą warstwe ciasta. Pieczemy ok 45 minut