Sposób przygotowania:
Makowiec z galaretką
Ciasto makowe
Mak sparzyć i zmielić. Margaryne utrzeć z cukrem ,dodać żółtka ,wlać miód i wymieszać. Dodać resztę składnikó i ubitą na sztywno pianę z białek .Podzielić ciasto na dwie części i upiec dwa placki. Piec 30 minut w tem 180 stopni.
Ciasto jasne
Białka ubić z cukrem pudrem. Dodać obie mąki i łyżkę octu. Wymieszać wlać do formy i piec w tem 180 stopni przez 30 minut.
Masa
Jabłka utrzec na grubych oczkach. Gotować 10 minut i dodać galaretki w proszku.Przestudzić.
Na dno formy kładziemy ciasto makowe na nie masa jabłkowa ciasto jasne znowu masa jabłkowa i drugie ciasto makowe na górę.
Mak sparzyć i zmielić. Margaryne utrzeć z cukrem ,dodać żółtka ,wlać miód i wymieszać. Dodać resztę składnikó i ubitą na sztywno pianę z białek .Podzielić ciasto na dwie części i upiec dwa placki. Piec 30 minut w tem 180 stopni.
Ciasto jasne
Białka ubić z cukrem pudrem. Dodać obie mąki i łyżkę octu. Wymieszać wlać do formy i piec w tem 180 stopni przez 30 minut.
Masa
Jabłka utrzec na grubych oczkach. Gotować 10 minut i dodać galaretki w proszku.Przestudzić.
Na dno formy kładziemy ciasto makowe na nie masa jabłkowa ciasto jasne znowu masa jabłkowa i drugie ciasto makowe na górę.