jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Małe rybki w winnej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rybki w kwaśnej zalewie możemy podać z pieczywem lub ziemniaczkami ugotowanymi w mundurkach.

Małe rybki w winnej zalewie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Małe rybki w winnej zalewie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Małe rybki w winnej zalewie
Rybki czyścimy i myjemy dokładnie. Posypujemy je solą i pieprzem białym. Mąkę mieszamy z pieprzem ziołowym . Obtaczamy rybki w mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Obieramy cebulę, kroimy ją w piórka. W garnuszku zagotowujemy wodę z przyprawami i octem winnym.Na końcu dodajemy cebulę. Studzimy zalewę. Rybki układamy w półmisku, zalewamy je zalewą wraz z cebulą i przyprawami. Odstawiamy na kilka dni. Podajemy z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach lub z pieczywem.
Małe rybki w winnej zalewie
Rybki czyścimy i myjemy dokładnie. Posypujemy je solą i pieprzem białym.
Małe rybki w winnej zalewie
Mąkę mieszamy z pieprzem ziołowym . Obtaczamy rybki w mące

Tagi:

śledzie