Sposób przygotowania:
Malinowe naleśniki z białym serem ver. 2
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i odstawić na czas robienia nadzienia.
Ser,śmietanę, cukier i cynamon bardzo dokładnie wymieszać (pozbyć się grudek). Przy smażeniu naleśników trzeba uważać żeby ich nie przypalić (pewnie chodzi o dużą zawartość mleka i kisiel)
Gotowe naleśniki posmarować warstwą sera i zwinąć w rulon, przekroić ukośnie naleśnika, oblać pozostałą śmietaną i syropem z malin.
- te drugie, chyba mi lepiej smakowały ;-)
Ser,śmietanę, cukier i cynamon bardzo dokładnie wymieszać (pozbyć się grudek). Przy smażeniu naleśników trzeba uważać żeby ich nie przypalić (pewnie chodzi o dużą zawartość mleka i kisiel)
Gotowe naleśniki posmarować warstwą sera i zwinąć w rulon, przekroić ukośnie naleśnika, oblać pozostałą śmietaną i syropem z malin.
- te drugie, chyba mi lepiej smakowały ;-)
Sarenka
tokijka
Natala1210