Sposób przygotowania:
Marchewkowe krokieciki
Zaczynamy od ugotowania osobno ziemniaków i marchewki. Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie tłuczemy na pure razem już połączone składniki. Dodajemy 2 ząbki czosnku posiekanego lub startego na tarce z małymi oczkami. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.Na końcu dodajemy łyżkę majonezu i mąkę. Z masy tworzymy średniej wielkości kuleczki i obtaczamy w bułce tartej. Ponieważ i słodki ziemniak i marchewka mają delikatne pure można się pobrudzić w trakcie formowania kuleczek, ale efekt końcowy jest tego wart. Smażymy na oleju z obu stron i przekładamy na papier kuchenny, aby odsączyć nadmiar oleju.Podajemy nasze gotowe krokieciki z pieczonym serem Camembert. Skórę sera otwieramy tak, aby każdy mógł maczać krokieciki w rozpływającym się Camembert. Smacznego!


