Sposób przygotowania:
Marmurkowy sernik na kruchym spodzie
Płatki pokruszyć, ale nie za drobno. Orzechy podprażyć na suchej patelni i posiekać na taką samą wielkość jak płatki. Masło z czekoladą rozpuścić i wymieszać z suchymi składnikami spodu. Dodać tyle miodu, aby masa była elastyczna i dała się uformować, ale niezbyt lepka. Wyłożyć nią dno tortownicy i dognieść dnem szklanki albo innym przedmiotem z płaskim dnem. Ser utrzeć z cukrem i dodać jogurt. Śmietankę ubić na sztywno i wmieszać do masy serowej. Żelatynę namoczyć w wodzie, a potem roztopić i zmieszać z masą serową. Obie czekolady rozpuścić oddzielnie, Masę serową podzielić na 2 równe części i do każdej dodać inny kolor. Wyłożyć masy serowe w marmurkowy wzór na spód i wyrównać łopatką. Zostawić na noc w lodówce do całkowitego stężenia. Po ok 2h masa jest już stężała, ale lepiej zostawić na noc. Aby sernik był bardziej kremowy dodać połowę żelatyny.