Sposób przygotowania:
Marysienka
PLACEK I Białka oddzielić od żółtek i ubić puszystą pianę. Następnie trzeba dodać cukier, kakao, żółtka,proszek i mąkę i wszystko razem wymieszać. Wsadzić do pieca, piec około 40 minut w temperaturze 180C. Gdy wyciągniemy z pieca musimy przekroić ciasto na 2 różne części. PLACEK II Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem kryształem. Wszystkie składniki wymieszać razem z posiekanymi do drobna orzechami włoskimi. Włożyć do piekarnika na 40 minut w 180C. KREM Zostawić pół szklanki mleka a pozostałą część zagotować z cukrem waniliowym. Żółtka z cukrem utrzeć w garnku, dodać potem mąkę i resztę mleka ze szklanki. Wszystko przelać do gotującego się mleka i ugotować z tego budyń, utrzeć potem margarynę i dodać przestudzony budyń. Placek główny: I PLACEK (1 część) - KREM - II PLACEK - KREM - I PLACEK (druga część) - POLEWA KAKAOWA