Sposób przygotowania:
Mazurek Anastazji
CIASTO 1:
Bialka ubic na sztywno nastepnie dodac cukier i ubijac az sie rozpusci ,dodac zoltka i ubic na puszysta mase. Gdy masa jest ubita dodac produkty sypkie. Wylac na blache ipiec w tem 170 C okolo 30 min.Gdy wystygnie przekrawamy go na 2 platy.
CIASTO 2:
Posiekac orzechy i wymieszac z makami. Bialka ubic na sztywno nastepnie dodac cukieri ubijac az sie rozpusci. Gdy bialka sa gotowe dodajemy miod i make z orzechami. Wylewamy na blache(o tej samej wielkosci jak na poprzedni placek) wkladamy do piekarnika nagrzanego do 170C i pieczemy okolo 30 min.
KREM:
Odlewamy 0,5 szkl. mleka wktorym rozpuszczamy zoltka, make. Reszte mleka gotujem z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotyjacego mleka wlewamy rozpuszczone skladniki i gotujemy budyn. Zimny budyn ucieramy z margaryna.
njapier kladziemy ciasto cienme na to polowa kremu -ciasto orzechowe-reszta kremu - ciasto ciemne- polewa. smacznego.
Bialka ubic na sztywno nastepnie dodac cukier i ubijac az sie rozpusci ,dodac zoltka i ubic na puszysta mase. Gdy masa jest ubita dodac produkty sypkie. Wylac na blache ipiec w tem 170 C okolo 30 min.Gdy wystygnie przekrawamy go na 2 platy.
CIASTO 2:
Posiekac orzechy i wymieszac z makami. Bialka ubic na sztywno nastepnie dodac cukieri ubijac az sie rozpusci. Gdy bialka sa gotowe dodajemy miod i make z orzechami. Wylewamy na blache(o tej samej wielkosci jak na poprzedni placek) wkladamy do piekarnika nagrzanego do 170C i pieczemy okolo 30 min.
KREM:
Odlewamy 0,5 szkl. mleka wktorym rozpuszczamy zoltka, make. Reszte mleka gotujem z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotyjacego mleka wlewamy rozpuszczone skladniki i gotujemy budyn. Zimny budyn ucieramy z margaryna.
njapier kladziemy ciasto cienme na to polowa kremu -ciasto orzechowe-reszta kremu - ciasto ciemne- polewa. smacznego.