Sposób przygotowania:
Mazurek kajmakowy z orzechami i czekolad
Z mąki, proszku do pieczenia, posiekanej margaryny, śmietany, żółtek i cukru waniliowego zagniatamy ciasto. Mniej więcej 2/3 wałkujemy i przekładamy na spód blaszki wysmarowanej masłem (piekłam w blaszce o wymiarach ok 20x30 cm). Z reszty ciasta formujemy wałeczki, z których zrobimy boki ciasta. Spód nakłuwamy widelcem i wstawiamy blachę do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut. Do upieczonego i ostudzonego ciasta przekładamy masę kajmakową wymieszaną wcześniej z orzechami (u mnie niesolone orzeszki ziemne). Przykrywamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, rozrzedzonej mlekiem. Czarnym lukrem ryzujemy gałązki, z płatków migdałowych robimy bazie, układamy też kolorowe motylki.