Sposób przygotowania:
Mazurek kokosowo-czekoladowy
1. Ze składników zagnieść kruche ciasto , owinąć w folię aluminiową i na pół godz. włożyć do lodówki.Następnie je rozwałkować na 2 prostokąty formując brzeg o wysokości 1,5cm. Ułożyć w dwóch jednakowych blaszkach o wym. 25x36cm.2. 1 białko ubić na sztywną pianę i posmarować nim oba placki. Wiórki wymieszać ze śmietaną, pudrem i sokiem z cytryny. Dodać aromat, ubite 2 białka oraz mąkę. Dobrze wymieszać, wyłożyć na oba ciasta. Piec ok. 15-20 min w temp. 200st3. Białka ubić z cukrem, dodać kakao, aromat oraz rozpuszczone, przestudzone masło. Połową masy przełożyć placki, resztę rozsmarować na wierzchu ciasta. Udekorować.
Tit
paulka104
czekoladka_m
marietta
czarna-mamba
Natala1210