Sposób przygotowania:
Mazurek makowy
Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy.
Piekarnik rozgrzać do 200°C Ciasto piec na złoty kolor.
Polewa: śmietanę, cukier i kakao wymieszać, gotować na małym ogniu ciągle mieszając. Gęstniejącą polewą polać przestudzone ciasto.
Mazurek udekorować płatkami migdałowymi, orzechami lub owocami z konfitur.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy.
Piekarnik rozgrzać do 200°C Ciasto piec na złoty kolor.
Polewa: śmietanę, cukier i kakao wymieszać, gotować na małym ogniu ciągle mieszając. Gęstniejącą polewą polać przestudzone ciasto.
Mazurek udekorować płatkami migdałowymi, orzechami lub owocami z konfitur.